Wave Wave

Tips zeilen op het IJsselmeer

Zeilen is leuk voor jong en oud: lees onze tips voor zeilen op het IJsselmeer en beleef een leuke dag op zee met vrienden, familie of collega’s. Ook kinderen vinden het hartstikke leuk om te zeilen als ze een eigen taak krijgen, zoals helpen bij het hijsen van de zeilen of sturen.

Zeilboot huren of kopen

Wilt u de trotse bezitter van een heuse zeilboot zijn? Houd er dan rekening mee dat er bij een zeilboot ook onderhoud komt kijken. Een zeilboot huren is vele malen gemakkelijker. U hoeft enkel de boot te huren en u kunt een dag zorgeloos zeilen. Met Partyschip Abel Tasman is het mogelijk om een dagtocht te maken, met een groep te zeilen, te trouwen op het water en aan teambuilding te doen.

Zeilen IJsselmeer zonder vaarbewijs

Wilt u een dag zeilen op het IJsselmeer, maar heeft u geen vaarbewijs? Voor het zeilen met Partyschip Abel Tasman heeft u geen vaarbewijs nodig. De vakkundige kapitein en bemanning zijn er namelijk altijd bij om de vaarregels te hanteren. Zo kunt u onbezorgd zeilen met vrienden, familie of collega’s.

Zeilen zonder zeilervaring

U moet ergens beginnen als u geen zeilervaring heeft en wij helpen u daar graag bij. Op Partyschip Abel Tasman is iedereen welkom om een dag te komen zeilen. Onze bemanning geeft iedereen een passende taak. Zo beleeft u samen met vrienden, familie of collega’s een fantastische dag op het IJsselmeer of de Waddenzee.

Veilig zeilen op het IJsselmeer met kinderen

Als u gaat zeilen met kinderen, wilt u er 100% zeker van zijn dat ze veilig zijn. Partyschip Abel Tasman is daarom voorzien van een hoge, gesloten reling die voorkomt dat kinderen van boord kunnen vallen. Uw kinderen kunnen dus gewoon hun gang gaan op het schip. Als ze willen zeilen, kunnen ze de bemanning helpen met sturen, de zeilen hijsen en brassen.

Houd het weerbericht in de gaten

Voordat u een dag gaat zeilen op het IJsselmeer, is het verstandig om het weerbericht te controleren. Partyschip Abel Tasman vaart uit tot een windkracht 7, maar niet elk zeilschip is bestand tegen deze ruige weersomstandigheden. We informeren u tijdig als het weer het niet toelaat om uit te varen.

Uniek uitzicht op de authentieke dorpjes rondom het IJsselmeer

Vaar langs de authentieke dorpjes rondom het IJsselmeer en bekijk ze eens vanaf een hele andere kant. Voormalig eiland Urk, eeuwenoud vissersdorpje Volendam, historierijk Monnickendam en schiereiland Marken bieden een idyllische aanblik vanaf het water.

Zeilen op het IJsselmeer met Partyschip Abel Tasman

Neem contact met ons op als u wilt zeilen op het IJsselmeer of de Waddenzee. Wij geven u graag meer tips en vertellen u meer over de mogelijkheden van Partyschip Abel Tasman. Bel 06 41959391 of stuur ons een bericht:

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*